Jak napsat životopis? Na co nezapomenout a na co si dát pozor? Podívejte se na předlohu, stáhněte si vzor životopisu ve Wordu nebo si vytvořte životopis online.


Stáhnout - Vzor životopisu Word

Vytvořit životopis online

TIPY Jak napsat úspěšný životopis

1. Přizpůsobte životopis pracovní nabídce

Životopis si upravte podle pracovní nabídky, ke které se hlásíte. Díky tomu se bude váš životopis personalistům líbit, protože jim přijdete jako perfektní adept/ka. Většina životopisů, která personalistům dorazí je obecná a snaží se "zalíbit" všem. To je ovšem špatně.

Především si dejte pozor na relevantní zkušenosti, reference a dovednosti. Vše by mělo sedět na pracovní pozici, o kterou máte zájem. Když se ucházíte o místo číšníka, těžko vám pomůže v životopise letní brigáda, kde jste pomáhali s elektroinstalací.

2. Zkušenosti - méně znamená více

Dejte si pozor na příliš mnoho pracovních zkušeností. Jestli jste za posledních 10 let změnil/a 15x zaměstnání nebude to pro vás znamenat nic dobrého, pokud je všechny uvedete ve svém životopise. Pro personalistu budete v tomto případě velmi přelétavá osobnost, s kterou nemá smysl ztrácet čas.

3. Reference - důležitý

Pokud víte, že z předchozích pozic by vám nadřízený dal dobré hodnocení, neváhejte uvést jeho kontakt ve svém životopise.

Životopis, který vám najde práci

Vytvořením online životopisu na profesní síti Staffito umožníte firmám a zaměstnavatelům, aby vás mohli dohledat a kontaktovat s nabídkou práce. Navíc vám Staffito bude hledat nejvhodnější nabídky práce, které vám doručí prostřednictvím e-mailu. Tyto nabídky bude Staffito vybírat podle toho, co si vyplníte ve vašem online životopise.

Všechny údaje, které v životopise uvedete můžete skrýt před veřejností. Nabídky práce, které vám Staffito doručí nemusíte přijímat. Je jen na vás jestli projevíte zájem nebo nikoli. Staffito je zdarma.

 

Image

Připojte se k profesní síti Staffito

Získejte online životopis a zasílání nejnovějších nabídek práce do e-mailu zdarma.

Profil vytvoříte za méně než 1 minutu.

Často hledané nabídky práce

Prodej a obchod

Stavebnictví

Logistika

IT & Design

Administrativa

Gastro

Management

Řemeslo

Nabídky práce podle lokace

Nabídky práce Praha
Nabídky práce Brno
Nabídky práce Ostrava
Nabídky práce Plzeň
Nabídky práce České Budějovice
Nabídky práce Olomouc

Vyhledávání profesionálů

Vyhledávejte a kontaktujte profesionály, freelancery, brigádníky nebo nové zaměstnance. Je to zdarma.

Vyhledávání profesionálů
Cron Job Starts