Na recepční jsou kladeny nemalé nároky – přece jen, první dojem z recepční utváří první dojem z celé firmy nebo hotelu. Pokud ale rádi pracujete s lidmi a znáte dobře cizí jazyky, neexistuje pro vás lepší brigáda než brigáda recepční.

Co dělá recepční

Recepční je první osobou, s kterou bude nově příchozí v kontaktu. Proto je důležité, aby vždy zaručeně zanechala dobrý první dojem. Podle typu zařízení (hotel, penzion, firma atd.) se pracovní pozice recepční mohou lišit. Vždy ale vítají nové hosty, mají na starosti evidenci hostů a vyřizují drobnou administrativu.

O tom, jaká je náplň práce recepční a čím se liší jednotlivé pozice, se můžete dočíst více v předchozím článku Přemýšlíte o nové profesi? Podívejte se s námi na náplň práce recepční!

Brigáda recepční – pro koho je vhodná

Pokud přemýšlíte o brigádě na recepci, měli byste být spolehliví, pečliví a samostatní. Často budete na recepci sami a bude tak na vás ležet velká zodpovědnost. Počítejte s tím, že budete muset řešit drobné problémy a nacházet řešení pro nečekané situace.

Naprostou samozřejmostí je znalost alespoň jednoho cizího jazyka, většinou angličtiny. Čím víc cizích jazyků ale znáte, tím pro vás bude brigáda recepční jednodušší. Další nezbytností je komunikativnost a schopnost vyjít s lidmi. Pokud s lidmi nepracujete rádi, není tato pozice pro vás.

Hotely, které mají celonoční provoz, jsou ideálním řešení brigády například pro vysokoškolské studenty, kterým rozvrh začíná až odpoledne.

Kde hledat brigádu recepční

Brigádu recepční můžete hledat jak na pracovních sítích a pracovních portálech, tak i na webových stránkách konkrétních hotelů a firem. Výhodou pracovní sítě Staffito je, že vám rovnou vhodné nabídky vyfiltruje. Také zde můžete sledovat své oblíbené firmy a jako první se o nové pracovní nabídce brigády recepční dozvědět. Nabídky na pracovní pozici recepční si můžete prohlédnout na Staffitu i sami, a to zde: https://staffito.com/nabidky-prace-brigady/219-Recepční

 

Image

Připojte se k profesní síti Staffito

Získejte online životopis a zasílání nejnovějších nabídek práce do e-mailu zdarma.

Profil vytvoříte za méně než 1 minutu.

Často hledané nabídky práce

Prodej a obchod

Stavebnictví

Logistika

IT & Design

Administrativa

Gastro

Management

Řemeslo

Nabídky práce podle lokace

Nabídky práce Praha
Nabídky práce Brno
Nabídky práce Ostrava
Nabídky práce Plzeň
Nabídky práce České Budějovice
Nabídky práce Olomouc

Vyhledávání profesionálů

Vyhledávejte a kontaktujte profesionály, freelancery, brigádníky nebo nové zaměstnance. Je to zdarma.

Vyhledávání profesionálů