Recepční jsou tváří a duší celého hotelu. Jejich práce je ale mnohem složitější, než se jen usmívat na příchozí a vydávat klíče. Podívejte se, co všechno musí recepční zvládnout. Třeba je to práce právě pro vás.

Náplň práce recepční - není to vždy stejné

Recepční jsou nezbytnou součástí chodu každého hotelu – nebo i větší firmy. Každý majitel takové instituce vám jistě potvrdí, že mít dobrou a spolehlivou recepční je alfa a omega dobrého prvního dojmu. Ne každá recepční má ale stejné povinnosti.

Hotelová recepční

Nejčastěji se s recepčními setkáváme v hotelech nebo penzionech. Pro tuto pozici se většinou požaduje alespoň dokončené středoškolské vzdělání s maturitou. Největší důraz je ale samozřejmě kladený především na jazykovou vybavenost uchazeče. Čím více jazyky se recepční dokáže domluvit, tím lépe. Komunikativní angličtina je ale základem, bez kterého se dnes recepční neobejde.

Náplň práce recepční v hotelu:

  • vítání a evidace hostů
  • zodpovědnost za jejich komfort
  • prodej drobného zboží na recepci
  • vyřizování jednoduché administrativy

Hotelová recepční je první, s kým budou hosté řešit případné reklamace a problémy – měla by být proto odolná proti stresovým situacím a měla by umět řešit krizové situace.

Vedoucí recepce

Ve větších podnicích se lze setkat i s pozicí vedoucí recepce. Náplň práce recepční vedoucí obsahuje především více zodpovědnosti. Vedoucí zpravidla odpovídá za plynulý chod recepce a je zodpovědná i za ostatní hotelové recepční. V případě většího problému je to právě ona, kdo by ho měl být schopný vyřešit.

Vedoucí recepce potřebuje výborné organizační schopnosti a velkou odolnost proti stresovým situacím. Musí umět profesionálně jednat s lidmi – ať už s hosty, nebo s podřízenými.

Firemní recepční

Většina velkých firem má svou vlastní recepční. Náplň práce recepční ve firmě je především správa vstupních karet a vedení knihy návštěv. Její hlavní povinnosti je právě uvádění návštěv.

Práce firemní recepční se neobejde bez administrativy. Neměla by se zaleknout tvorby jednoduchých zpráv ani vyřizování balíčků.

Jazyková vybavenost je nezbytná. Nemusí být nutně vyžadována angličtina – záleží spíše na tom, s kým firma především obchoduje nebo pod jakou zemi samotná firma spadá.

Kde hledat práci recepční

Pokud hledáte práci recepční, ať už firemní nebo hotelové, vyplatí se sledovat webové stránky hotelů a firem ve vašem okolí. Výjimečně (především v menších hotelech) můžete najít inzerát vyvěšený přímo na konkrétní recepci.

Jednodušší, rychlejší a přehlednější je ale sledování seriózních pracovních portálů. Staffito nabízí pestrou nabídku práce pro recepční. Staffito vám dokáže inteligentně nabídnou nabídky přímo z vašeho okolí. Navíc si zde můžete prohlédnout, jaké má zaměstnavatel hodnocení od ostatních uživatelů. Dobré recepční by bylo pro špatného zaměstnavatele škoda.

 

Image

Připojte se k profesní síti Staffito

Získejte online životopis a zasílání nejnovějších nabídek práce do e-mailu zdarma.

Profil vytvoříte za méně než 1 minutu.

Často hledané nabídky práce

Prodej a obchod

Stavebnictví

Logistika

IT & Design

Administrativa

Gastro

Management

Řemeslo

Nabídky práce podle lokace

Nabídky práce Praha
Nabídky práce Brno
Nabídky práce Ostrava
Nabídky práce Plzeň
Nabídky práce České Budějovice
Nabídky práce Olomouc

Vyhledávání profesionálů

Vyhledávejte a kontaktujte profesionály, freelancery, brigádníky nebo nové zaměstnance. Je to zdarma.

Vyhledávání profesionálů