Hostesing patří k nejoblíbenějším brigádám pro studentky. Důvodů je hned několik, ale na co si dát pozor? Jak nenaletět, nebo kde hledat nabídky práce z oblasti hostesingu?

Co je hostesing?

Slovo hostesing je český výraz vytvořený z anglického slova hostess (Hosteska). Slovo hostesing se v zahraničí nepoužívá, ale u nás se slovo zažilo, jako pojmenování pro práci hostesek.

Co je práce hostesky neboli hostesing?

Hlavní pracovní náplní je péče o hosty. Hosteska často pracuje na firemních událostech, jako jsou veletrhy, výstavy nebo firemní večírky. Hosteska vítá hosty, stará se o občerstvení nebo zapisuje registrace hostů na konferenci. Úkolů pro hostesky se najde mnoho, a proto vždy vycházejte především z popisu práce dané nabídky práce. Více o pracovní náplni hostesek najdete v článku Co je náplní práce hostesky?

Výhody práce hostesky

Mezi hlavní přednosti patří vyšší ohodnocení, zpravidla začíná odměna na 100Kč/hod a končí až u 200Kč/hod. Výhodou také může být časová omezenost práce, protože hostesek je třeba hlavně na událostech, které proběhnou jen v několika málo dnech. Někdy jen během několika hodin. Díky tomu je práce vhodná pro studentky. Zajímat vás můžou i samotné události, kde práce probíhá, jako jsou koncerty, prestižní VIP akce nebo sportovní události.

Nevýhody práce hostesky

Při výběru práce si dejte pozor na pracovní náplň. Pokud pracovní náplň není jasná, tak se zeptejte. Často zaměstnavatelé zaměňují přímý prodej se slovem hosteska. Přitom jde o prodej parfémů (i jiných výrobků nebo služeb) na ulici. A to samo o sobě nemá nic společného s péčí o hosta. Pro někoho můžou být nevýhodou vyšší nároky na hostesky. Především musíte zvládat perfektně komunikovat (často i v angličtině nebo němčině), být empatická, organizačně zdatná a sympatická. Pro hostesky nejsou striktně dané míry, ale upravený vzhled je standardem.

Kde najdete práci?

Nabídky práce pro hostesky najdete na profesní síti Staffito, kde nabídky práce inzerují agentury, event manageři nebo přímo zaměstnavatelé.
Staffito je profesní síť, to znamená, že si můžete přidat do spojení profesionály z oborů, které vás zajímají. Jedním kliknutím se můžete hlásit k nabídkám práce pro hostesky nebo si vytvořit svůj elektronický životopis, který můžete posílat v odpovědích i na jiné nabídky. Vše je zdarma.
 
Image

Připojte se k profesní síti Staffito

Získejte online životopis a zasílání nejnovějších nabídek práce do e-mailu zdarma.

Profil vytvoříte za méně než 1 minutu.

Často hledané nabídky práce

Prodej a obchod

Stavebnictví

Logistika

IT & Design

Administrativa

Gastro

Management

Řemeslo

Nabídky práce podle lokace

Nabídky práce Praha
Nabídky práce Brno
Nabídky práce Ostrava
Nabídky práce Plzeň
Nabídky práce České Budějovice
Nabídky práce Olomouc

Vyhledávání profesionálů

Vyhledávejte a kontaktujte profesionály, freelancery, brigádníky nebo nové zaměstnance. Je to zdarma.

Vyhledávání profesionálů