Co čeká hostesku v práci? Co by hosteska měla zvládnout a co všechno musí splňovat? Kde hosteska najde nabídky práce a na co si musí dát pozor?

Náplň práce hostesky

Hosteska pracuje většinou na kulturních, sportovních nebo firemních událostech, kde poskytuje služby hostům. Práce hostesky je rozmanitá. Může se starat o občerstvení na veletrhu, registraci a organizaci hostů na konferenci nebo je usměvavým a atraktivním prvkem na sportovních událostech.

Hosteska se často zaměňuje s promotérem, který je podobným typem pracovníka. Nicméně promotér musí zvládat prodejní dovednosti a aktivní oslovování spotřebitelů. Hosteska aktivní prodej v popisu práce nemá.

Požadavky na hostesku

Hosteska musí být komunikativní, organizačně zdatná, empatická, spolehlivá, usměvavá, sympatická a mít zažité asertivní chování. Striktně dané míry pro hostesky nejsou, ovšem předpokladem je udržovaný a vždy upravený vzhled.

Nabídky práce pro hostesky najdete na profesní síti Staffito, kde si můžete vybírat práci na různých událostech. Podívejte se na nabídky práce pro hostesky.

Není hosteska, jako hosteska

Pracovní den hostesky na různých událostech se může lišit jako noc a den. Proto si popíšeme běžný pracovní den na několika událostech, abyste přesně věděla, co vás čeká.

Veletržní hosteska - Na sebe si vezměte bussiness kostýmek, případně šaty (typ koktejlky) + boty na podpatku, pokud nemáte striktně daný dress code. Na veletrhu dostanete mnoho rozdílných činností, ale ve své podstatě se musíte postarat o blaho všech hostů expozice. Budete vítat hosty, připravovat kávu nebo občerstvení, uklízet i umývat v kuchyňce. Doplňovat propagační materiály na potřebné místa. Pokud budou všichni obchodní zástupci vaší expozice na veletrhu zaneprázdněni, tak musíte případné další hosty "zabavit". Většinou tím, že se zeptáte, co hledají, odkud jsou, jak se dneska mají a podobně. S tím souvisí nastudování materiálů od dané firmy, čím se zabývají, portfolio služeb a podobné informace, které vám umožní se zorientovat v oboru vašeho vystavovatele.

Image

Připojte se k profesní síti Staffito

Získejte online životopis a zasílání nejnovějších nabídek práce do e-mailu zdarma.

Profil vytvoříte za méně než 1 minutu.

 

Hosteska na konferenci - Na sebe podobný styl jako na veletrh. Bude vás čekat i podobná práce. Často jde o registraci hostů konference, pomoc s organizací hostů nebo uvádění přednášek či seminářů. Stejně tak můžete pomáhat s občerstvením nebo rautem.

Show hosteska - Kostým téměř vždy dostanete a vaším úkolem bude být krásná, usměvavá a fotit se s návštěvníky. Show hostesky (často i modelky) můžete vidět na autosalonech u vystavovaných automobilů, na sportovních událostech jako motogp, kde drží deštník (umbrella girls) nebo na boxerských zápasech, kde uvádí nové kolo (ring girls). Prácovní pokyny budou individuální, ale připravte se na desítky hodin nonstop úsměvu, stání na podpatcích a občas nejapné poznámky návštěvníků, které vás nesmí ani na vteřinu rozhodit.

Festivalová hosteska - dress code si vždy upřesněte, kostým je velmi individuální. Na festivalu můžete vítat hosty a kontrolovat vstupy, rozdávat propagační materiály nebo se starat o občerstvení, festivalový bar a podobně. Hosteska na festivalu dělá ze zmíněných vždy jen jednu činnost, kde je hostesek několik. Proto se vždy dobře podívejte na popis pracovní náplně.

Nápojová hosteska - pracovní náplň se velmi liší od ostatních událostí. Vaším úkolem totiž bude zvedat pitný režim ostatních hostů. Často jako nápojová hosteska musíte splynout s ostatními hosty. Komunikujete s hosty podniku, kteří vás zvou na drink. Vždy byste měla mít uhrazený váš pitný režim a mít zaplacený čas, který strávíte v podniku. Pokud chcete být nápojovou hosteskou musíte zvládat perfektně asertivní komunikaci, být vždy upravená a dobře naladěná.

Jak vidíte práce hostesky může být velmi rozdílná, proto vždy vycházejte z popisu práce konkrétní nabídky.

Často hledané nabídky práce

Prodej a obchod

Stavebnictví

Logistika

IT & Design

Administrativa

Gastro

Management

Řemeslo

Nabídky práce podle lokace

Nabídky práce Praha
Nabídky práce Brno
Nabídky práce Ostrava
Nabídky práce Plzeň
Nabídky práce České Budějovice
Nabídky práce Olomouc

Vyhledávání profesionálů

Vyhledávejte a kontaktujte profesionály, freelancery, brigádníky nebo nové zaměstnance. Je to zdarma.

Vyhledávání profesionálů