V dnešním tutorialu se podíváme na obsahovou stránku vašich kariérních stránek, která bude vycházet z klíčových slov, které jsme si zvolili v minulém díle Jak na klíčová slova kariérních stránek? #2.

Obsah je král

Hlavní gró každého seo konzultanta - na obsahu záleží nejvíce. Ať tvoříte kariérní stránku nebo jakoukoli jinou stránku, kterou chcete optimalizovat pro vyhledávače, tak potřebujete kvalitní text. Čím více textu bude tím lépe.

Začněte nadpisy

Většina lidí, kteří přijdou na vaši stránku, tak si nejdříve rychle projdou nadpisy a až pokud je zaujmou, tak čtou hlouběji. Proto by vaše nadpisy nebo-li headliny měly tvořit vlastní příběh. Podívejte se na nadpisy tohoto článku. Zaujaly vás? Zřejmě ano, když čtete tyto řádky.

Vytvořte si předem jasnou osnovu nadpisů, která bude mít postupný vývoj až k logickému závěru a tím by měla být "TO DO" akce, nebo-li výzva k akci.

V případě kariérních stránek TO DO akce může být informace o tom, jak vás má uchazeč kontaktovat - například e-mail. V lepším případě online formulář, kam mohou vložit své CV a jednoduše vám poslat kompletní informace o sobě. Formulář je celkově lepším řešením z pohledu následné analýzy úspěšnosti. Reakci na online formulář můžete totiž jednoduše vyhodnotit. Více o tom v dalších dílech tutorialu.

Neopakujte chyby ostatních

Vzhledem k tomu, že se inzerátem snažíte prodat vaši práci potenciálnímu zaměstnanci, tak nezačínejte jako většina pracovních inzerátů. Většina inzerátů začíná stručným popisem náplně práce, pokračují požadavky a až potom pár větami řeší, co uchazeč dostane. 

Zkuste začít s tím, proč by u vás měl někdo pracovat? Jaká je filozofie vaší společnosti? Na čem všem se bude podílet? S kým bude pracovat? Vaším úkolem je v první fázi uchazeče nadchnout pro vaši společnost, kolektiv a práci, kterou bude dělat.

Mzda a firemní benefity jsou druhotné. Tím nechci říct, že by nebyly důležité. Jen nemají být tím hlavním důvodem, proč u vás pracovat. Mimochodem můžete se podívat na hlavní důvody, které vadí zaměstnancům, ve výsledcích našeho průzkumu trhu: Co Čechům vadí v práci?

Co se obsahu týče. Buďte kreativní, používejte obrázky a videa. Nesmíte zůstat jen jako no-name firma, která nabízí práci. Chce to trošku srdíčka :) Dobrým příkladem můžou být kariérní stránky Škoda auto, mrkněte na https://www.skoda-kariera.cz

Kde budou klíčová slova?

Klíčová slova, které jsme si zvolili v minulém díle Jak na klíčová slova kariérních stránek? #2, potřebujete dostat do textu i headlinů. Když budete o dané pozici psát, tak by se vám tam logicky sami měli objevit. Pokud ale zjistíte, že tam klíčové slovo není ani jednou, tak se zamyslete a použijte je, ať se zavděčíte i vyhledávačům.

Čte si to člověk. Víte to?

Jednou z dalších chyb je tón komunikace - nebo-li to, jak píšete všechny texty. Především si představte vedle sebe kolegu a zkuste mu to prostě říct. Nepište dlouhé, obsáhlé souvětí pro davy lidí. Jasně, rychle a výstižně. Dnešní doba je jiná - lidé už nechtějí číst Vojnu a mír. Raději si přečtou tweet s 280 znaky.

Popis práce skutečného inzerátu:
- administrativní podpora členů managementu a především top managementu
- spolupráce s finančním a právním oddělením

Co je špatně? Jednak je to hodně neosobní, ale hlavně nekonkrétní. Když si někdo tohle bude číst, tak nebude nadšený, ale především mu inzerát nic skutečného neřekne.

Napište to raději Jirkovi, co skutečně bude dělat:

- Jirko, když budou mít šéfové jednání, tak budeš zapisovat, co říkají a všem jim to pak pošleš do mailu.
- Jirko, občas se stane, že Barča z právního chce faktury nebo smlouvy, tak jí je pošleš.

Když vynecháte oslovení Jirky, tak získáte poměrně přátelský a osobní popis náplně práce. Když si někdo přečte tuhle náplň práce, tak si řekne, že tam musíte být prima parta a především přesně ví o čem jeho práce je.

Tón komunikace také obsahuje tykání či vykání nebo míru odborných výrazů. Sami víte nejlépe jaká je vaše firemní kultura a co se hodí nejvíce.

Dobrá rada na závěr

Když budete tvořit texty pro inzerát práce nebo komplexnější kariérní stránky, tak si dejte dvojku bílýho, pohodlně se natáhněte na gauči a teprve začněte psát. Pište v dobré náladě, protože z vašich textů to bude znát.

Image

Připojte se k profesní síti Staffito zdarma

Přidávejte nabídky práce. Vyhledávejte v životopisech uchazečů nebo si vytvořte vlastní profesní síť.

Profil vytvoříte za méně než 2 minuty.

Často hledané nabídky práce

Prodej a obchod

Stavebnictví

Logistika

IT & Design

Administrativa

Gastro

Management

Řemeslo

Nabídky práce podle lokace

Nabídky práce Praha
Nabídky práce Brno
Nabídky práce Ostrava
Nabídky práce Plzeň
Nabídky práce České Budějovice
Nabídky práce Olomouc

Vyhledávání profesionálů

Vyhledávejte a kontaktujte profesionály, freelancery, brigádníky nebo nové zaměstnance. Je to zdarma.

Vyhledávání profesionálů
Cron Job Starts