V současné době, kdy je velice nízká nezaměstnanost, není o volné pracovní pozice nouze. Kde je ale hledat? A především – kde hledat nabídky takové práce, která vás bude bavit?

Rekordně nízká nezaměstnanost

Míra nezaměstnanosti se dlouhodobě drží ve velice nízkých číslech. Údaje z letošního srpna udávají, že nezaměstnanost v té době byla 2,7 %. Důsledkem je to, že není nouze o pracovní nabídky a uchazeči o zaměstnání si mohou vybírat. Faktem ale zůstává, že každý uchazeč hledá jinou pracovní pozici. Kde hledat práci, která bude odpovídat vašim představám?

Kde hledat práci kolem sebe?

Máte kamarády a známé, kteří pracují ve vašem vysněném odvětví? Ptejte se jich, jestli neví o volném pracovním místě. I pokud nenabírá firma, ve které pracují oni, můžou vědět o volných místech ve firmách, s kterými spolupracují. Navíc osobní doporučení je pro zaměstnavatele stále velice silný argument.

Některé podniky stále inzerují volné pracovní pozice i přímo ve svých prostorách – často jde o výlohy nebo, restaurace nebo o recepce.

Kde hledat práci na internetu?

Velké pracovní portály jsou jednoduchou odpovědí. Jejich nevýhodou je, že nabízejí ale i pozice, o které nemusíte mít zájem. To řeší profesní síť Staffito, která generuje takové pracovní pozice, které jsou pro vás podle vašeho životopisu vhodné.

Zároveň můžete sledovat své oblíbené firmy a být mezi prvními, kdo se o novém pracovním místě dozví. Také zde máte možnost sledovat sdílený odborný obsah.

Velkých pomocníkem jsou i sociální sítě. Tam můžete sledovat profesní skupiny, které vás zajímají, a kde lidé z těchto oborů často hledají nové kolegy.

Další možností je pravidelně navštěvovat webové stránky firmy, ve které byste chtěli pracovat. Často mají na svých webových stránkách sekci, kde inzerují pracovní příležitosti.

 

Image

Připojte se k profesní síti Staffito

Získejte online životopis a zasílání nejnovějších nabídek práce do e-mailu zdarma.

Profil vytvoříte za méně než 1 minutu.

Často hledané nabídky práce

Prodej a obchod

Stavebnictví

Logistika

IT & Design

Administrativa

Gastro

Management

Řemeslo

Nabídky práce podle lokace

Nabídky práce Praha
Nabídky práce Brno
Nabídky práce Ostrava
Nabídky práce Plzeň
Nabídky práce České Budějovice
Nabídky práce Olomouc

Vyhledávání profesionálů

Vyhledávejte a kontaktujte profesionály, freelancery, brigádníky nebo nové zaměstnance. Je to zdarma.

Vyhledávání profesionálů