Přijmout fakt, že jste se náhle ocitli ve skupině lidí, kteří hledají práci, není vždy jednoduché. Rádi bychom vám ukázali cesty, jak si novou práci najít rychle, efektivně a hlavně v pozitivní náladě! Protože Nová práce je zároveň Velkou výzvou, je to změna, je to posun vpřed, je to otevření nových možností, vztahů a svého profesního potenciálu.

Hledám práci - kde ji najdu?

Při ztrátě zaměstnání je v prvé řadě důležité zachovat klid a jistý odstup od situace. Pokud vám to finanční situace umožňuje, dejte si minimálně týden pracovně detoxikační pauzu, kdy si ujasníte myšlenky, zanalyzujete předchozí pracovní zkušenost, popíšete si ji, případně si uvědomíte, co již nechcete a kam budete profesně směřovat v budoucnu.

Je dobré se na situaci “Hledám práci” podívat i z jiného úhlu. Tento úhel si pojmenujte pozitivněji, např. “Nabízím své schopnosti” nebo “Ať si práce hledá mě”. Pozitivní přístup je zcela zásadní, měl by se prolínat nejen hledáním nové práce, ale zejména při kontaktu se zaměstnavatelem a samozřejmě u pracovního pohovoru.

Jak se vlastně nová práce v dnešní době hledá? Jen málo věcí se změnilo tak zásadně, jako navazování nových pracovních vztahů. Nebudeme vám tady radit, jak se zapsat na Úřad práce nebo jak tisknout haldy životopisů a rozesílat je na všechny možné strany. Toto vše je minulostí. Tady jsou moderní tipy, jak najít práci rychle a efektivně:

1. Hledám práci v rámci své sociální bubliny

Velmi efektivní cesta k nalezení nové práce je využít svých známostí a vztahů se svým okolím. Při aktuálním akutním nedostatku zaměstnanců napříč pracovním trhem jen málokdo z vašeho okolí neví o volných pozicích u svého zaměstnavatele. Vaše okolí vás zná, zná vaše přednosti a umí velmi dobře nabídnout vhodné zařazení a pozici. Využijte toho, kontaktujte své známé a přátele, získáte nejen psychickou podporu v dané situaci, ale i tipy na volné pozice ve svém okolí.

2. Hledám práci na sociálních / profesních sítích

Je to moderní a nejefektivnější cesta hledání práce. Dosah na sociální či profesní síti jako je např. Staffito několikanásobně převyšuje dosah klasické sociální bubliny. Pojem “Hledám práci” na takovéto síti se de facto rovná pojmu “Nalezl jsem práci”. Rychlost a efektivnost profesní sítě je výjimečná. Výhody jsou zřejmé:

  • Staffito nalezne odpovídající pozici okamžitě a navíc zdarma
  • Staffito nabízí nové pracovní pozice průběžně, nejen při aktuální potřebě
  • Staffito doručí nabídky práce pohodlně do vašeho emailu
  • Staffito oznámí zájemci o práci, že má novou nabídku práce
  • Staffito zdarma vytváří komplexní profil a životopis zájemce o práci

Jak na to?

Nejdříve si vytvořte profil na Staffitu tady. Je to zdarma. Následně již vše nechte na Staffito. A vy jen vybírejte z nabízených pozic.

 

Image

Připojte se k profesní síti Staffito

Získejte online životopis a zasílání nejnovějších nabídek práce do e-mailu zdarma.

Profil vytvoříte za méně než 1 minutu.

 

3. Hledám práci na pracovních serverech

Výhodou hledání pracovních pozic na běžném “webu” je zejména množství nabízených pozic. Práci formou pracovních inzerátů nabízí desítky pracovních serverů. Nevýhodou je nutnost tyto pozice ručně třídit, neustále se “škatulkovat” do konkrétních požadavků a filtrů nabídek. Je to forma hledání práce, která nemá efektivnost a rychlost sociálně profesních sítí. Hledám práci tady znamená zejména “Hodně práce při hledání práce”.

Hledám práci a těším se na nové výzvy!

Nebudeme daleko od pravdy, když konstatujeme, že doba nyní nahrává lidem, co hledají změnu, novou práci či nový profesní růst. Nedostatek pracovních sil nutí zaměstnavatele neustále hledat nové cesty, jak nové síly získat a zejména si je udržet. Automatické zvyšování ohodnocení, hledání nových a nových benefitů, zlepšování pracovního prostředí, to vše jsou pro zaměstnavatele velmi aktuální témata.

Taková je doba a vy se ji pokuste využít ve svůj prospěch. Přejeme vám, abyste text Hledám práci používali zejména z vlastního rozhodnutí, s chutí nových pracovních výzev a profesní změny. Využívejte všech výhod moderní profesní sítě jakou je Staffito a získejte vždy nejlepší možné pracovní nabídky.

Často hledané nabídky práce

Prodej a obchod

Stavebnictví

Logistika

IT & Design

Administrativa

Gastro

Management

Řemeslo

Nabídky práce podle lokace

Nabídky práce Praha
Nabídky práce Brno
Nabídky práce Ostrava
Nabídky práce Plzeň
Nabídky práce České Budějovice
Nabídky práce Olomouc

Vyhledávání profesionálů

Vyhledávejte a kontaktujte profesionály, freelancery, brigádníky nebo nové zaměstnance. Je to zdarma.

Vyhledávání profesionálů