Brigády jsou běžnou formou přivýdělku jak pro studenty, tak pro důchodce, maminky na mateřské nebo pro časově flexibilní pracující. Podívejte se, co taková brigáda v administrativě obnáší.

Brigáda v administrativě – DPP nebo DPČ

Stejně jako u všech pracovních poměrů, i na brigádu je nutné mít se zaměstnavatelem uzavřenou smlouvu. Pokud ne, vystavujete se oba riziku vysokých sankcí. V případě brigádnického poměru se můžete setkat buďto s Dohodou o provedení práce nebo s Dohodou o provedení činnosti.

Dohodu o provedení práce můžete uzavřít s více zaměstnavateli. Omezením je, že nemůžete odpracovat více než 300 hodin za rok. Do výdělku 10 000 Kč se na vás nevztahuje sociální a zdravotní pojištění, pouze srážková daň 15 %. Pokud výdělek 10 000 Kč přesáhne, již musíte zdravotní a sociální pojištění odvést.

Dohodu o provedení činnosti můžete také uzavřít u více zaměstnavatelů, ale nemůžete odpracovat více než 20 hodin za týden. U tohoto typu smlouvy musíte vždy zaplatit daň z příjmu i pojištění.

Pro koho je ideální brigáda v administrativě?

Brigáda v administrativě není pro každého. Administrativní pracovník by měl být pečlivý, organizovaný a mít smysl pro detail. Pořádek v papírech je pro tyto pozice zcela zásadní. Také musíte počítat s tím, že jako brigádník musíte umět respektovat nadřízené, ale zároveň být dostatečně samostatní.

Při brigádě v administrativě se často setkáte i s cizími jazyky. Je proto důležité, abyste požadovaný jazyk ovládali na dostatečné úrovni.

Další dovednost, které se nevyhnete, je práce s počítači a počítačovými programy. Speciální administrativní programy se jako brigádník naučíte, ale je důležité, abyste si za klávesnicí byli jistí. Velkou výhodou je i rychlé psaní na klávesnici – ideálně všemi deseti s dostatečně vysokým počtem úhozů za minutu.

Kde najít brigádu v administrativě?

Nabídky práce a brigád v administrativě najdete na Staffitu. Jednoduše si zdarma vytvořte profil a hlaste se k nabídkám dle libosti. Staffito pro vás navíc bude hledat nejnovější nabídky práce v administrativě, které vám bude posílat na e-mail.

 

Image

Připojte se k profesní síti Staffito

Získejte online životopis a zasílání nejnovějších nabídek práce do e-mailu zdarma.

Profil vytvoříte za méně než 1 minutu.

Často hledané nabídky práce

Prodej a obchod

Stavebnictví

Logistika

IT & Design

Administrativa

Gastro

Management

Řemeslo

Nabídky práce podle lokace

Nabídky práce Praha
Nabídky práce Brno
Nabídky práce Ostrava
Nabídky práce Plzeň
Nabídky práce České Budějovice
Nabídky práce Olomouc

Vyhledávání profesionálů

Vyhledávejte a kontaktujte profesionály, freelancery, brigádníky nebo nové zaměstnance. Je to zdarma.

Vyhledávání profesionálů
Cron Job Starts