Snažíte se obsadit volnou pozici, ale nedaří se vám? A obsahuje váš inzerát všechno, co uchazeči potřebují vědět? A kde mají možnost na váš inzerát narazit? Vžijte se do kůže uchazečů o práci a podívejte se na svůj inzerát ještě jednou. Využijte naše tipy, jak inzerovat práci úspěšně a efektivně.

Jak inzerovat práci? Rozlučte se s vágními popisy

Často lze vidět inzeráty na pozici, které jsou plné vágních a nekonkrétních popisů. Omezte prázdné fráze a zaměřte se na to, aby inzerát vaší pracovní nabídky měl co největší informační hodnotu. V žádném případě by v inzerátu neměly chybět tyto informace:

  • Zajímavý název inzerátu
  • Pracovní povinnosti a náplň práce
  • Požadavky na uchazeče
  • Odměny a benefity
  • Adresa společnosti

Jak inzerovat práci? Zaměřte se na to, kde inzerujete

Dalším důležitým aspektem je, kde všude inzerát zveřejníte. Mezi vaše možnosti patří:

  • Prostor na stránkách firemního webu
  • Sociální sítě
  • Profesní sítě a pracovní portály
  • Tištěná inzerce

Inzerát je dobré přizpůsobit tomu, kde je zveřejněný. Každý prostor má své vlastní specifické požadavky.

Jak inzerovat práci na stránkách firemního webu – Inzerát umístěný přímo na stránkách vašeho webu cílí především na uchazeče, kteří se o vaši firmu již zajímají. Forma inzerátu se nemusí nijak upravovat nebo zkracovat, ale měli byste si zkontrolovat, jestli je sekce, kde volné pozice na vašem webu zveřejňujete, dobře viditelná a snadno dohledatelná.

Jak inzerovat práci na sociálních sítích – Sociální sítě osloví velké množství lidí. Je ale nutné si uvědomit, že forma inzerátu se musí upravit. Příspěvek by měl zaujmout a nalákat k otevření inzerátu např. na vašich stránkách.

Jak inzerovat práci na profesních sítích a pracovních portálech – Profesní sítě mají tu velkou výhodu, že nabídky zde umístěné oslovují přímo cílovou skupinu – tedy uchazeče o práci. Uchazeči o práci mají na Staffitu vytvořený profil, který zastává funkci životopisu. Zároveň si na Staffitu můžete se zájemci o vaši pracovní pozici psát přímou a jednoduchou cestou. Vidíte, zda je uchazeč on-line nebo zda si vaši zprávu už přečetl. Více o inzerci práci na Staffitu najdete zde.

Jak inzerovat práci v tištěné inzerci – Prostor v tištěných periodicích je drahý, proto by tištěný inzerát měl být co nejstručnější, ale zároveň musí informace stále dávat smysl. Vyvarujte se nesmyslného zkracování slov.

Image

Připojte se k profesní síti Staffito zdarma

Přidávejte nabídky práce. Vyhledávejte v životopisech uchazečů nebo si vytvořte vlastní profesní síť.

Profil vytvoříte za méně než 2 minuty.

Často hledané nabídky práce

Prodej a obchod

Stavebnictví

Logistika

IT & Design

Administrativa

Gastro

Management

Řemeslo

Nabídky práce podle lokace

Nabídky práce Praha
Nabídky práce Brno
Nabídky práce Ostrava
Nabídky práce Plzeň
Nabídky práce České Budějovice
Nabídky práce Olomouc

Vyhledávání profesionálů

Vyhledávejte a kontaktujte profesionály, freelancery, brigádníky nebo nové zaměstnance. Je to zdarma.

Vyhledávání profesionálů