Dnes se podíváme na stěžejní prvky kariérní stránky, které nejdou vidět na první pohled, ale jsou o to důležitější pro roboty vyhledávačů jako je Google nebo Seznam.

Chyby v URL adrese

Pro nejlepší výsledky kariérní stránky potřebujete dostat klíčová slova vašeho inzerátu nebo kariérních stránek do url adresy. Url adresa je řádek, který ukazuje adresu webu.

Například staffito.com

Ve druhém díle tohoto tutorialu jsme si zvolili naše klíčové slovo jako 'Nabídka práce skladník Brno' to znamená, že vaše adresa by měla být ideálně v tomto tvaru:

vasweb.cz/nabidka-prace-skladnik-brno

Pokud ovšem na vašich stránkách je něco v tomto tvaru vasweb.cz/?itemid24 nebo podobně nečitelný nesmysl, tak vám to ve výsledcích vyhledávání nepomůže.

Chyby v headlinech

Pro dobré výsledky potřebujete dostat vaše klíčová slova i do headlinů na stránce. Headliny jsou nadpisy na vašich stránkách, ale pozor nestačí nadpis jen zvětšit pomocí většího fontu. Musíte dodržet správnou strukturu kódování. To znamená, že nadpisy musí být označeny správnými tagy jako je <h1> , <h2> , <h3> a tak dále. Také dodržujte posloupnost nadpisů, to znamená neskákejte z nadpisu h1 na h5 pak zpět na h3 a podobně.

Chyby v meta značkách

Každá stránka obsahuje tzv meta tagy, to je například titulek, popis a další. Tyto značky nejdou vidět na první pohled, jsou především určeny pro roboty, aby si dokázali přečíst, co na stránce najdou. V minulosti měly meta tagy daleko větší váhu pro vyhledávače. Dnes mají váhu menší, ovšem stále na ně není dobré zapomínat.

Do meta značek opět potřebujete dostat klíčová slova. Titulek naší stránky tzv <title> by měl obsahovat klíčová slova, tj v našem případě: Nabídka práce skladník Brno. Stejně tak klíčová slova potřebujete v dalších značkách. Tato disciplína je určena kodérům, kteří vám web vytváří. Vy ovšem můžete zkontrolovat jejich práci tak, že si vaši kariérní stránku zobrazíte v prohlížeči Google Chrome, kliknete na klávesu F12 a v kódu stránky vaše vlastní meta tagy můžete najít rozbalením značky <head>.

Podívejte se níže jak vypadají meta tagy, url adresa, titulek i nadpis nabídky práce na Staffitu. Stejně tak jednotně mají vypadat i vaše stránky. My v nabídce optimalizujeme na sousloví 'key account manager staffito'. Pokud si toto sousloví zadáte do googlu, tak vám s největší pravděpodobností jako první odkaz vyjde naše nabídka práce umístěná na Staffitu.

 

Chybná sémantika webu

Správně napsaný kód bez chyb je základ. To je ovšem disciplína vašeho programátora. Vy kód můžete zkontrolovat přidáním vaší stránky sem https://seo-servis.cz/source-zdrojovy-kod/ . Pokud je web špatně napsaný, zamyslete se nad změnou vašeho programátora nebo agentury.

Závěrem

O dalších chybách na vašich kariérních stránkách se podíváme v dalším díle. Pokud ovšem nic z toho řešit nechcete, využijte některý z profesních portálů, které umožňují zveřejňovat kompletní nabídky práce jako na Staffitu. Na Staffito přidáte vaši nabídku práce jednoduchým formulářem a o nic dalšího se starat nemusíte. O správné kódování, url adresu i meta značky se postaráme my.

 

Image

Připojte se k profesní síti Staffito zdarma

Přidávejte nabídky práce. Vyhledávejte v životopisech uchazečů nebo si vytvořte vlastní profesní síť.

Profil vytvoříte za méně než 2 minuty.

Často hledané nabídky práce

Prodej a obchod

Stavebnictví

Logistika

IT & Design

Administrativa

Gastro

Management

Řemeslo

Nabídky práce podle lokace

Nabídky práce Praha
Nabídky práce Brno
Nabídky práce Ostrava
Nabídky práce Plzeň
Nabídky práce České Budějovice
Nabídky práce Olomouc

Vyhledávání profesionálů

Vyhledávejte a kontaktujte profesionály, freelancery, brigádníky nebo nové zaměstnance. Je to zdarma.

Vyhledávání profesionálů