Prodej online kurzů je každým dnem oblíbenější. Online kurzy můžete prodávat 24/7, aniž byste museli aktivně vykonávat jakoukoliv činnost po té, co kurz máte hotový. Je to jeden z nejlepších způsobů, jak si vytvořit pasivní příjem. Podle časopisu Forbes je velikost elearningového trhu přes 107 miliard dolarů a neustále roste. V tomhle návodu se podíváme na to, jak vytvoříte online kurz zcela zdarma a můžete začít vydělávat ještě dnes.

Kvalitní kurz před kvantitou

Před samotnou tvorbou online kurzu je dobré zamyslet se nad celkovým konceptem. Aby byl kurz atraktivní pro koupi je vhodné, aby měl vysokou přidanou hodnotu pro kupující. U placeného online kurzu se očekává odbornost lektora. Online kurz by měl být zároveň velmi obsáhlým, zastřešujícím celou problematiku. S online kurzem budete soupeřit s mnoha online lektory, kteří kusé informace sdílejí zdarma na YouTube a dalších platformách. Proto kvalita obsahové části vašeho online kurzu bude rozhodující. Je lepší udělat 1 velmi dobrý kurz a prodat jej xkrát, než vytvářet mnoho ne příliš kvalitních kurzů.

 

Jak na studijní plán

Obsahem kurzu budou samostatné lekce, které je dobré pro přehlednost rozdělit do větších celků. Například jako v tomto kurzu. Zároveň je dobré, když jednotlivé lekce nebudou příliš dlouhé a obsáhlé. Ideální délku lekcí nelze určit. Ovšem většina lidí neudrží pozornost déle než 20min. Proto je vhodné podle toho rozdělit kurz tak, aby se každý student kurzu mohl snadno vrátit k poslední lekci, kterou sledoval.

 

Jakou formu zvolit pro online kurz?

V poslední době je nejlepší volbou pro online kurzy video. Video lekce jsou snadněji pochopitelné, protože osloví studenta hned dvěma smysly - zrakem i sluchem. Díky tomu se informace lépe přijímají. Navíc pokud ve videu figurujete vy osobně, bude mít video lekce pro studenta vyšší důvěryhodnost, protože lektorem je skutečný člověk, s kterým se mohou ztotožnit. Na Staffitu můžete tvořit video lekce, ale také textové nebo audio lekce.

 

Jak vytvořit video lekci?

Video lekci dnes natočíte i s běžným telefonem nebo notebookem. Nicméně pro profesionálnější formu kurzu je vhodné mít dobré rozlišení kamery a kvalitní mikrofon.

Pro zpracování videa je jedním z nejlepších OBS studio, které je opensource a tedy zdarma - stáhnout jej můžete zde. Kde jednoduše zvládnete spojit videa, přidat obrázky, texty i audio. Přes OBS studio také můžete nahrávat plochu své obrazovky nebo vnořit více oken do sebe.

 

Kam nahrát výsledná videa pro online kurz?

YouTube je jedním z nejrozšířenějších nástrojů pro nahrávání a přehrávání videí. Navíc je kompletně zdarma. Další populární platformou u nás je Vimeo. Ovšem je omezeno kapacitou i sdílením videí na webech třetích stran, proto byste si museli koupit placenou verzi. Výhodou Vimea je, že byste neměli ve svých video lekcích reklamy.

YouTube zároveň funguje jako propagační kanál, kde můžete části lekcí sdílet se všemi a ukázat ochutnávku k vašemu kurzu zdarma. Ostatní video lekce je vhodné nastavit na neveřejné a pustit je pouze na Staffitu. Díky tomu lekce člověk neuvidí dokud si váš kurz nekoupí.

 

Jak vytvořit online kurz s lekcemi na Staffitu?

Online kurz vytvoříte na Staffitu zdarma tady. Po té, co kurz vytvoříte, tak můžete kurz hned začít prodávat. Vše je zdarma až do chvíle než si váš kurz někdo nekoupí. Pak vám Staffito strhne provizi z prodeje. Pokud nic neprodáte, tak nic neplatíte. Více o provizích a dalších informací najdete tady.

Kompletní video návod zdarma o tom, jak vytvořit online kurz na Staffitu najdete v kurzu: Jak vytvořit úspěšný online kurz na Staffitu.

 

Často hledané nabídky práce

Prodej a obchod

Stavebnictví

Logistika

IT & Design

Administrativa

Gastro

Management

Řemeslo

Nabídky práce podle lokace

Nabídky práce Praha
Nabídky práce Brno
Nabídky práce Ostrava
Nabídky práce Plzeň
Nabídky práce České Budějovice
Nabídky práce Olomouc

Vyhledávání profesionálů

Vyhledávejte a kontaktujte profesionály, freelancery, brigádníky nebo nové zaměstnance. Je to zdarma.

Vyhledávání profesionálů