Setkáváte se čím dál častěji se znaménkem #? Ať už vám tato značka příliš neříká, nebo patříte mezi hashtagové profesionály, podívejte se, jak se díky hashtagu zviditelnit na pracovní síti Staffito.

Co se skrývá za značkou #

Znaménko # je označení hashtagu. Díky hashtagu můžete označit klíčové slovo, které odpovídá obsahu vašeho příspěvku. Dá se tak jednoduše propojit obsah nejrůznějších přispěvatelů. Zjednodušuje se tak vyhledávání a zároveň se tak obsah přirozeně třídí.

Hashtagy se používají i v informačních systémech, ale v současné době se s ním nejčastěji můžete setkat ne sociálních sítích – nejčastěji na Instagramu, Twitteru nebo na Facebooku. Pracovní síť Staffito se řadí mezi ně.

Jak se to píše

Pro začátečníky může představovat problém, jak tento # znak zapsat. Možností je hned několik:

- pravý Alt (Alt Gr) a klávesa X
- CTR, levý Alt a klávesa X
- levý Alt a 35 (možno jen na numerické klávesnici)
- levý Alt, Shift a klávesa š

Uvedené možnosti jsou platné pro českou verzi klávesnice.

Proč využívat hashtagy na pracovní síti Staffito

Většina z uživatelů sociálních sítí má hashtagy zafixované spíše jako formu zábavného označení, spíše než jako pracovní nástroj. Na profesionální síti se ale právě hashtag stává silným nástrojem, jak propagovat sebe i svůj profesní obsah.

Díky správně zvoleným hashtagům snadno oslovíte zájemce ze své cílové skupiny. Pokud je váš obsah zaujme, přidají si vás do svých spojení a začnou vás sledovat – stejně, jako je tomu například na Instagramu. Rozšíříte tak svou profesní síť a získáte nové kontakty.

Výhody hashtagů

Mezi největší výhody využívání hashtagů patří snadná vyhledatelnost příspěvků odpovídacích tématu. Neoznačené příspěvky mají větší předpoklad k tomu, zapadnout v hlubinách internetových dějin, aniž by zájemce o sdílený obsah měl šanci jej dohledat. Ve chvíli, kdy váš příspěvek označíte správnými klíčovými slovy, tedy hashtagy, je toto hledání snadné.

Další výhodou je vytvoření informační struktury. Ve chvíli, kdy vyhledáte určitý hashtag, vidíte všechny příspěvky, které jím byly označeny. Pokud vás tedy profesně zajímá například obsahový marketing, zobrazí se vám veškerý obsah, který uživatelé s tímto hashtagem sdíleli.

Jaké hashtagy používat na pracovní síti Staffito?

Různé sociální sítě vyžadují různý přístup – to se týče jak samotného sdíleného obsahu, tak i hashtagů. Zatímco na Instagramu či jiných uvolněnějších sociálních sítích lze hashtagy využít i jako vtipný komentář nebo jako zařazení se do určité on-line výzvy, profesnější sítě jako Staffito vyžadují i profesionální hashtagy.

Hashtagy na pracovní síti Staffito by měly vyjadřovat hlavní témata článku. Můžete je využít i k označení osoby anebo firmy – a vytvořit tak portfolio příspěvků dané osoby nebo instituce.

Jak s hashtagy pracovat

Vytvoření hashtagu je zcela jednoduché. Stačí, když na konec svého příspěvku napíšete značku # a za ni přidáte požadované klíčové slovo. Za znakem # se nepíše mezera – stejně tak ani v celém hashtagu. Mezera hashtag ukončí. K rozlišování začátku a konce jednotlivých slov se tak nejčastěji využívá velkého písmena. Hashtag se vytvoří automaticky – na pracovní síti Staffito při jeho tvorbě vidíte modré podbarvení.

Hashtagů můžete použít neomezené množství. Snažte se podchytit hlavní klíčová slova ve více podobách. Pokud například píšete o obsahovém marketingu, označte svůj příspěvek jak hashtagem #ObsahovyMarketing, tak i hashtagem #ContentMarketing. Přidávejte jen takové hashtagy, které s vaším příspěvkem opravdu souvisejí.

Nejslavnější hashtagy v historii

Hashtagy často slouží i k vyjádření názoru, soucitu nebo k propojení různých členů jedné skupiny. Často se tak děje při přírodních katastrofách nebo teroristických útocích. Právě tyto hashtagy patří mezi nejúspěšnější.

Mezi ty nejznámější určitě patří hashtagy:

- #MeToo
- #PrayForParis
- #PrayForAustralia

Často hledané nabídky práce

Prodej a obchod

Stavebnictví

Logistika

IT & Design

Administrativa

Gastro

Management

Řemeslo

Nabídky práce podle lokace

Nabídky práce Praha
Nabídky práce Brno
Nabídky práce Ostrava
Nabídky práce Plzeň
Nabídky práce České Budějovice
Nabídky práce Olomouc

Vyhledávání profesionálů

Vyhledávejte a kontaktujte profesionály, freelancery, brigádníky nebo nové zaměstnance. Je to zdarma.

Vyhledávání profesionálů