Dnes Vám ukážu podrobný návod, jak jsme dokázali 10x zvednout počet zobrazení nabídky práce pro Allianz a získat o 600% více zájemců. A to se nám povedlo u nabídky práce pro pojišťovací poradce, kterých je na trhu práce nejméně v historii. Podívejte se na podrobný návod krok za krokem, jak jsme toho dosáhli.

Nejdříve se podívejme na stávající stav nabídky práce, kterou přidal přímo manažer jedné z poboček Allianz. Nabídka práce měla po 2 týdnech 14 zobrazení a jen jednoho kandidáta.

Správným titulkem zvednete počet zájemců

Pojď pracovat pro Allianz je nevhodný titulek hned z několika důvodů

  • titulek na první pohled nikomu nic neřekne
  • titulek není vhodný pro vyhledávače

Pokud napíšete Pojď pracovat do Allianz, tak to v seznamu nabídek práce, kde člověk nevidí prakticky nic jiného než titulek a benefity, nikomu nic neřekne. Hned v titulku potřebujete říct potenciálním uchazečům o jakou jde profesi a ideálně lokaci, kde má práce být vykonávána.

Další a podstatnější výhoda bude zvýšení počtu zájemců z vyhledávání. A to nejen na Staffitu. Když vystavíte nabídku práce na Staffitu, automaticky se vystaví na dalších agregátorech jako je Indeed. Automaticky Staffito indexuje své nabídky ve vyhledávačích jako je Google a podobných.

Všechny tyto portály využívají vyhledávání. To znamená, že vyhledávače zobrazují, co nejrelevantnější výsledky vyhledávání právě podle titulku. Člověk, který hledá práci nikdy nehledá Pojď pracovat do Allianz. Hledají svou profesi a nejčastěji lokaci.

V našem případě bude ideální titulek: Pojišťovací poradce Brno

K titulku je ještě dobré přidat hlavní benefit. Něco, co nejde přehlédnout na první pohled. V našem případě mohou dostat pojišťovací poradci prémie až 300.000,- ročně, proto tuhle lákavou částku použijeme.

V našem případě bude ideální titulek: Pojišťovací poradce Brno - prémie až 300.000Kč/rok

Jak na texty v nabídce?

Text v nabídce by měl být přehledný. Strukturovaný, aby byl dobře čitelný a především musí obsahovat jasné informace. Z původně popsané nabídky uchazeč ani neví, o co se jedná. Proto texty malinko upravíme a budeme je strukturovat.

Pro vyhledávače je vhodné psát více textu než méně. Zároveň je dobré, když bude obsahovat klíčové slovo z titulku.

Změníme také tykání na vykání, přeci jen jde o první kontakt se zájemcem, kterého zatím neznáte. A u práce pojišťovacího poradce, bych osobně uvítal alespoň určitou formálnost.

Lidé chtějí vědět, kde budou pracovat

Do adresy dopíšeme přesnou adresu práce. V nabídce je napsáno "kde ti to bude vyhovovat", jelikož pojišťovací poradci mohou pracovat odkudkoli. Nicméně v nabídce práce je lepší určit přesnou adresu, například nejbližší pobočky. Jednak bude nabídka působit důvěryhodněji, že skutečně někde existuje kamenná pobočka, ale zároveň se s přesnou adresou zobrazí mapa v nabídce práce. Potenciální zájemce si tak na Googlu může vyhledat přesnou trasu a jasně vidět kam by měl alespoň občas dojet.

Obrázek řekne víc než 1000 slov

Úvodní obrázek vyměníme. Přednastavený obrázek není vhodný. Obrázkem můžete říct mnohem více a především se odlišíte od všech ostatních nabídek práce, díky tomu v seznamu všech nabídek nezapadnete. My jsme vytvořili tento obrázek, který bude korespondovat i s následnou propagací. Po všech úpravách nabídka práce vypadá takto:

TOP nabídka je přece vždy lepší

Nabídku práce propagujeme. Díky tomu nabídka v seznamu vyskakuje přednostně a nemůže v průběhu času zapadnout na 20. stránku na kterou už nikdo nikdy nepřijde. Značkou TOP se nabídka zviditelní. Informaci o nové TOP nabídce dostanou také relevantní uživatelé na své zdi.

Podívejte se jak nabídka nyní vypadá ve výpisu nabídek - zaujme na první pohled. Propagovat vaše nabídky práce můžete v rámci propagace nabídek práce.  Více o propagování zde.

E-mailing jako nejlepší nástroj

Staffito o nových nabídkách práce informuje uživatele v měsíčních přehledech. Kritérium pro zaslání je shodný profesní zájem uživatele jako zvolená profese u vaší nabídky práce. Zároveň se e-mailing cílí dle lokoace. V základu tedy dorazí info o vaší nabídce práce jen jednou a to v přehledu s ostatními nabídkami. V Brně mělo přihlášený odběr pojišťovacího poradce celkem 213 lidí.

Proto v rámci propagace nabídek práce zašleme nabídku práce i širšímu publiku. S propagací nabídky práce pošleme vaši nabídku práce mnohem většímu publiku a to každý týden po dobu propagace. Nabídka se tak dostane i k příbuzným profesím.

U nabídky s pojišťovacím poradcem tedy pro e-mailing zvolíme i příbuzné profese. Nabídku pošleme také

  • Account managerům
  • Oblastním managerům
  • Konzultantům
  • Administrativním pracovníkům
  • Bankovním poradcům
  • Pojistným zprostředkovatelům
  • Referentům

Navíc zvolíme i okolní okresy, které leží v blízkosti Brna. Tímto rozšířením dostane nabídku do mailu každý týden 2680 velmi relevantních lidí.

Oslovíme i ne/hledače

Zatím jsme oslovovali jen lidi, kteří právě hledají práci. Na Staffitu, ale můžeme oslovit i profesionály, kteří právě nemají nastavený odběr nabídek. A to pomocí reklamy. Můžeme přidat vlastní reklamu na několik pozic. Cílit můžeme na jednotlivé profesní obory i lokaci. Reklama se zobrazuje všem návštěvníkům i mimo registrované uživatele k odběru. Díky tomu získáme větší publikum pro naši nabídku práce.

Naše reklamy jsou v duchu úvodní fotky a vypadají takto:

Pozice pro reklamu zvolíme pravý banner a zeď uživatelů. Tím obsáhneme 100% stránek na Staffitu. Cílit budeme na stejné profese jak v širším e-mailingu. Díky tomu bychom měli dokázat oslovit během jednoho měsíce další uživatele.

Aktuálně můžete reklamy na Staffitu spustit na obou pozicích. A to již za 199Kč za 1.000 zobrazení. 

Jak jsme si vedli během jednoho měsíce, kdy byla nabídka práce 14 dní zdarma a 14 dní propagována?

Nabídka práce dosáhla 10x většího počtu zobrazení. Z původních 14 zobrazení získala 142 zobrazení ve stejném čase. Navíc získala 5ti násobný počet zájemců ve stejném období. Zobrazování nabídek práce je nejsilnější začátkem pracovního týdne. O víkendu je nejslabší.

Jak vypadala naše nabídka po skončení propagace?

 

Často hledané nabídky práce

Prodej a obchod

Stavebnictví

Logistika

IT & Design

Administrativa

Gastro

Management

Řemeslo

Nabídky práce podle lokace

Nabídky práce Praha
Nabídky práce Brno
Nabídky práce Ostrava
Nabídky práce Plzeň
Nabídky práce České Budějovice
Nabídky práce Olomouc

Vyhledávání profesionálů

Vyhledávejte a kontaktujte profesionály, freelancery, brigádníky nebo nové zaměstnance. Je to zdarma.

Vyhledávání profesionálů