Přikládání fotografií k životopisu je živě diskutované téma. Dobře zvolenou profesní fotografií můžete získat cenné body navíc – ale stejně tak o ně díky špatně zvolené fotografii můžete přijít.

S fotkou nebo bez fotky?

Patří k životopisu automaticky fotografie a je životopis bez ní špatný? Odpověď není jednoznačná. Záleží na tom, na jakou pozici odpovídáte a zda ji zaměstnavatel v inzerátu požaduje. Pokud fotografie v požadavcích inzerátu je, ale vy ji posílat nechcete, samozřejmě nemusíte – ale pravděpodobně si tím uškodíte.

Ještě markantnější to platí pro profesní sítě a portály. Profilové fotky jsou tak běžnou součástí online světa, že profil bez nich působí nedůvěryhodně. Na Staffitu navíc komunikujete přímo se zadavatelem inzerce a obě strany se cítí lépe, pokud ví, s kým mluví.

Proč je výhodné fotografii poslat nebo zveřejnit?

  • Vaše jméno získá tvář
  • Váš životopis se bude lépe pamatovat
  • Překonáte určitou anonymitu
  • Zvýší se vaše důvěryhodnost

Špatná fotka je horší než žádná fotka

Na jednom pravidlu se ale shodnou všichni – pokud nemáte adekvátní, profesionální fotku, raději neposílejte žádnou. Nevhodná fotka vám může velmi uškodit. Jak poznáte, že jde o nevhodnou fotografii?

Nejste na ní sami – Fotografie z rodinných oslav, dovolených nebo z výletů, na kterých jste se vyfotili ještě s někým jiným, nelze použít jako profesní fotografii. Dokonce ani ve chvíli, kdy druhou osobu vyříznete a na fotce z ní zůstane pouze paže kolem vašich ramen.

Jste vyfoceni z příliš velké dálky – Pokud nejste na fotografii k poznání, ztrácí význam. Ideálním formátem je klasický portrét. Samozřejmě decentní, se zahalenými rameny a střídmým výstřihem.

Na prvním místě alkohol – Na profesní fotografii byste měli působit dobrým, zodpovědným dojmem. Pokud jste na snímku zachycení se sklenicí piva, vína nebo s cigaretou, nejedná se o fotografii, kterou byste se měli profesně prezentovat.

Vaše profilová fotografie je ideální způsob, jak se představit. Na profesní síti Staffito navíc můžete dodat svému profilu osobnější ráz díky úvodní fotografii (ale ani zde by nemělo být umístěno nic kontroverzního).

Často hledané nabídky práce

Prodej a obchod

Stavebnictví

Logistika

IT & Design

Administrativa

Gastro

Management

Řemeslo

Nabídky práce podle lokace

Nabídky práce Praha
Nabídky práce Brno
Nabídky práce Ostrava
Nabídky práce Plzeň
Nabídky práce České Budějovice
Nabídky práce Olomouc

Vyhledávání profesionálů

Vyhledávejte a kontaktujte profesionály, freelancery, brigádníky nebo nové zaměstnance. Je to zdarma.

Vyhledávání profesionálů
Cron Job Starts